18 februar 2022

SUV eller stationcar?

Både SUV'er og stationcars er kendt for deres rummelighed - SUV'er for deres rummelige kabine og stationcars for deres rummelige bagagerum. Disse biltyper er derfor typisk interessante for de bilejere, der søger en bil, hvor der er masser af plads til bl.a. familie, bagage mm. I denne guide vil vi komme nærmere ind på, hvad der kategorisere en klassisk SUV og en klassisk stationcar. Vi håber, at du med denne viden kan blive klogere på, hvilken type bil du søger som dit næste bilkøb. 


 
Hvad er en SUV?

En SUV er en bil, der er kendt for dens store bastante størrelse, hvor der er god plads, høj indstigning og masser af kørekomfort. En SUV defineres ofte som en velvoksen stationcar. Du kan derfor være sikker på, at den nok skal få dig fragtet fra a til b - uanset vind, vejr og terræn. Med en SUV får en god solid bil med komfort og et sporty udseende. Samtidig får du høj indstigning, et godt udsyn og masser af plads. En SUV er fordelagtig for dig, der søger en god stor familiebil med plads og masser af trækkraft.

Hvad er en stationcar?

Kørende rød Mazda6 på landevejen
Parkeret sort Mazda6
Suzuki Swace fra siden
Suzuki Swace bagfra
Suzuki Swace bagagerum
Suzuki Swace bagagerum


En stationcar er en lav aflang bil med et stort bagagerum og masser af plads. Stationcars forbindes oftest med den ultimative familiebil, da den rummer enhver barnevogn plus oppakning.  Kabinestørrelsen i en stationcar minder meget om kabinestørrelsen i en sedan. Forskellen er opbyggelsen af bagagerummet. En stationcar har nemlig en hatchback, hvilket betyder, at
bagpartiet består af en stor skrå bagklap, der er hæftet på tagkanten og går helt ned til nummerpladen. En stationcar har derfor et stort aflangt og rummeligt bagagerum, der både er højt, dybt og bredt. Desuden gør hatchbackfunktionen også, at det er muligt at lægge bagsæderne ned og derved få endnu mere plads. Alt i alt anses en stationcar som en god, praktisk stabil og rummelig familiebil med høj komfort og sikkerhed. Og så egner den sig godt til de længere ture, så du kan snildt tage familien med på bilferie til Sydeuropa.