09 august 2022

Apple CarPlay eller Android Auto

Gør dit infotainmentsystem i bilen let genkendeligt med enten Apple CarPlay eller Android Auto. For med disse løsninger bliver dine mobilapps tilkoblet din multimedieskærm i bilen. Begge løsninger giver dig blandt andet mulighed for at tale håndfrit, høre musik eller bruge GPS. I denne guide vil vi gøre dig klogere på løsninger, så du fremover også kan gøre brug af en af disse brugervenlige systemer. 

Hvad er Apple CarPlay eller Android Auto?

Apple CarPlay og Android Auto er løsninger udbudt af henholdsvis Apple og Google. Løsningerne gør det muligt for dig at få alle dine apps fra telefonen tilkoblet multimedieskærmen i din bil.  I begge systemer integreres din smartphone altså med din bils dashboard, og kan betjenes direkte via touch eller med bilens indbyggede knapper på instrumentbrættet. Ligesom med Bluetooth vil bilens højtaler og mikrofon også tilsluttes automatisk.

Hvad er fordelene ved Apple CarPlay og Android Auto?

Apple CarPlay og Android Auto er altid forbundet til internettet, hvilket betyder systemerne altid er opdateret. Det betyder, at software og apps altid er opdaterede. Så er navigation og kort fx altid up-to-date. Derudover giver opdaterede systemer som regel en bedre sikkerhed.

 • Nej det kan du ikke. Android Auto er udelukkende en funktion udviklet til Android telefoner, hvorimod Apple CarPlay er tilegnet iPhones. 

 • Start din bil og sørg for, at Siri er slået til. Dernæst kan du tilkoble via følgende metoder.

  Understøtter din bil kun CarPlay via USB-kabel?

  Så skal du tilslutte din iPhone med et kabel til bilens USB-port. USB-porten kan være mærket med et CarPlay-symbol eller et smartphonesymbol. Sørg for at bruge et Apple Lightning til USB-kabel. 

  Understøtter din bil kun trådløs CarPlay?

  Hold stemmekommandoknappen på rattet nede og sørg for, at bilen er indstillet til trådløs eller Bluetooth. Gå derefter til Indstillinger > Generelt > CarPlay på din iPhone, og vælg din bil. 

  Understøtter din bil både CarPlay trådløst og via USB-kabel?

  Tilslut din iPhone med et kabel til bilens USB-port. Derefter vises der en advarsel på din iPhone, hvor du bliver spurgt, om du vil oprette trådløs forbindelse, næste gang du skal ud at køre.

 • Du tilkobler din Android telefon til Android Auto ved at tilslutte din telefon til bilens USB-port med et kabel. Din telefon beder dig muligvis om at downloade Android Auto-appen eller opdatere til den nyeste version af appen. 

  OBS - det vigtigt at du har parkeret din bil og har god tid, når du skal konfigurere din telefon med Android Auto. 

   

 • Ja man kan både eftermontere Apple CarPlay eller Android Auto i biler, men bemærk der kan være få biler, hvor det ikke kan lade sig gøre. 

  Du er meget velkommen til at kontakte en af vores Aunsbjerg afdelinger på tlf. 77 33 30 00 for at høre nærmere, om Apple CarPlay eller Android Auto kan eftermonteres i din bil.