09 august 2022

Sikkerhedsudstyr

Kørekomforten er kommet mere og mere i højsæde hos bilejerne, når de skal vælge ny bil. Bilfabrikanterne arbejder derfor hele tiden på at udvikle mere udstyr, der kan forbedre køreoplevelsen i de nye biler, der kommer på markedet. Listen over ekstra udstyr er lang, men vi har prøvet at samle det mest gængse udstyr, som giver ekstra kørekomfort i hverdagen. 

Fartpilot 

Hvad betyder det, at en bil har fartpilot? 

Hvis din bil har fartpilot, betyder det, at du indstille bilen til at køre en bestemt hastighed uden at du selv trykker på speederen. Således kan du slappe lidt mere af, når du kører bil. 

Hvad er forskellen på fartpilot og adaptiv fartpilot?

Der findes to forskellige typer af fartpiloter. Den almindelige og den adaptive.

Den klassiske fartpilot fungerer således, at man indstiller bilen til at køre et bestemt antal af kilometer i timen, hvorefter bilen selv holder den fart, indtil man fortæller den noget andet. Hvis man kører ned af en bakke, sørger fartpiloten selv for, at man ikke kommer højere op i fart, og kører man op ad en bakke, giver den selv mere gas. Egentlig ligner de to typer af fartpiloter hinanden, men forskellen på fartpilot og adaptiv fartpilot er, at den adaptive fartpilot også ændrer fart i forhold til den forankørende bil. Det vil sige, hvis man har sat fartpiloten til en bestemt hastighed, men bilisten foran kører langsommere, så vil den adaptive fartpilot automatisk sætte hastigheden ned, holde den indstillede afstand til den forankørende. På den måde kan man læne sig lidt mere tilbage og slappe af, når man kører bil.

  • Ja en fartpilot kan eftermonteres i alle biler med elektronisk speeder.

  • Fartpiloten stopper automatisk, når du trykker på bremsen. 

Blindvinkelassistent

Hvad betyder det, at en bil har blindvinkelassistent?

Undgå uheld, blinde vinkler og højresvingsulykker ved at købe en bil med blindvinkelsassistent. En blindvinkelassistent advarer med lys og lyd, når noget nærmer sig den blinde vinkel i bilen. Dette er både fordelagtigt, hvis man kører meget inde i byen, hvor der oftest er mange cyklister. Det er også en fordel at have en bil med blindvinkelassistent, når man kører på motorvejen, da man ofte skifter meget vejbane i en oftest høj fart. Her undgår man at trække ud foran en overhalende bilist, og undgå farlige situationer.

Vejbaneassistent 

Hvad er vejbaneassistent?

Vejbaneassistent funktionen hjælper med at holde en inden for den vejbane, man kører i. Det vil sige, at den automatisk retter op på rattet, hvis den fornemmer, at man for eksempel slingrer og dermed er på vej over i den anden vejbane. Der findes to typer af vejbaneassistenter, hvoraf den ene blot advarer om at du er ved at passerer vejbanen, mens den aktive vejbaneassistent selv retter bilen op og holder dig i vognbanen. 

Skiltegenkendelse

Hvad betyder skiltegenkendelse? 

Skiltegenkendelse er en funktion, der genkender de fartsklite, man møder på vejen. Den viser dermed skiltene på displayet i instrumenteringen, således man aldrig er i tvivl om, hvad fartgrænsen er det pågældende sted. I nogle biler “snakker” skiltegenkendelsen og den adaptive fartpilot sammen, således at bilen selv regulerer hastigheden efter den pågældende fartgrænse.

Er du blevet klogere på, hvilket udstyr din næste bil skal have? 

Hos Aunsbjerg er al udstyr listet inde på de enkelte biler. Hvis du har brug for vejledning ift. hvilke biler, der har det udstyr, du har bruger for, er du velkommen til at kontakte vores salgsafdelinger her.