Historien om Aunsbjerg

Aunsbjerg siden 1926

Virksomheden Aunsbjerg er oprindeligt et familieforetagende, som har rødder helt tilbage til 1926, hvor Alexander Nielsen, som første generation, overtog et værksted i Lunderskov. På dette tidspunkt var der tale om et landsbyværksted, hvor nogle gode håndværkere og mekanikere udførte reparationer på alt fra datidens biler, lastbiler og traktorer til alverdens andet smedearbejde. Da Niels Aunsbjerg Nielsen, som anden generation, overtog virksomheden i 1956, kom der mere gang i handlen. Gennem årene blev der solgt nye Austin, Morris, MG, Renault og Ford biler samt Leyland og Bukh traktorer.

Tegning af det gamle Aunsbjerg
Luftbillede af det gamle Aunsbjerg

I 1987 blev der startet op med forhandlingen af Peugeot fra Lunderskov. Niels Aunsbjerg havde tidligere drevet en afdeling i Kolding, men valgte at koncentrere sig om Lunderskov. Senere, som 61-årig, fik han lyst til igen at starte op i Kolding. Så på Platinvej 25 blev der opført en kombineret Peugeot forretning og et PAVA undervognsbehandlingscenter med indvielse og opstart i januar 1988.

Nye tider

I 1997 blev der gennemført et generationsskifte, og som blot 27-årig kørte Alex Aunsbjerg et parløb med senior, omkring overdragelse af den aktive daglige ledelse, med god hjælp fra nyoprettet ekstern bestyrelse i virksomheden. I slutningen af 90'erne fik Peugeot for alvor fat i danskerne og således også i Koldingenserne - hvorfor fremgangen for Aunsbjerg kunne mærkes. I årene 2003 og 2004 var Aunsbjerg den mest sælgende Peugeot forhandler i Danmark, godt hjulpet på vej af en eksklusiv aftale med et af de største leasingselskaber.

I foråret 2003 indgås aftalen om overtagelse af forhandling af Peugeot i Haderslev og i efteråret samme år påbegyndes opførelsen af et flot og moderne bilhus i nordbyen blandt mange andre bilhuse. Forretningen slog dørene op for første gang den 1. april 2004.

15. januar 2004 overtog Aunsbjerg, firmaet Ingemann Madsen ApS, dengang forhandler af Suzuki i Kolding. De 2 bilforretninger på Platinvej byttede i sommeren 2004 rundt således, at Peugeot nu forhandles i den ”gamle” Suzuki forretning og omvendt. Samme år blev der indgået en forhandlerkontrakt med Mazda, med opstart pr. 1. juni 2004 og i samme lokaler som Suzuki.

Men planerne blev ændret, da Aunsbjerg i november 2012 blev opsagt af Peugeot som forhandler af nye biler. Dette grundet uenighed omkring fremtidig strategi – herunder udvidelse til andre byer og med flere bilmærker.

Nye afdelinger 

Pr. 1. juni 2010 overtog Aunsbjerg forhandling af Peugeot i Horsens. Forretningen blev drivet fra lejede lokaler tilhørende de tidligere ejere. Aunsbjerg var på det tidspunkt repræsenteret i 3 større østjyske byer – Kolding, Haderslev og Horsens og havde planer om yderligere udvidelse med Peugeot butikker.

Butikken i Haderslev blev derfor frasolgt. Kim Falk Kramer indtrådte som medejer af forretningen i Horsens og de tidligere Peugeot butikker i Horsens og Kolding kørte nu parløb med ny strategi. Omdrejningspunktet var serviceaftaler og flere autoriserede bilmærker på eftermarkedet, som p.t. tæller Peugeot, Citroen og Opel samt den frie værkstedskæde CarPeople. Derudover salg og udlejning af helt nye biler gennem unikke Aunsbjerg koncepter som Carback og Fleksibil, almindelig biludlejning gennem samarbejdspartneren One2move og ikke mindst som helt traditionel brugtbils butik med fokus på salg af primært samme mærker som Aunsbjerg er autoriseret værksted for.

Ved udgangen af 2016 var strategien rullet ud og butikkerne i Horsens og Kolding er oppe i fuldt gear. Ledelsen vurderede derfor også, at Aunsbjerg var klar til sin første udvidelse i 7 år, og det skete i foråret 2017 med overtagelsen af de tidligere BMW/Mini lokaler på Øsselbjergvej i Aarhus.

I 2022 gjorde Aunsbjerg sin entré på Fyn, da virksomheden overtog V Holm Jensen i Odense. Overtagelsen blev markeret med et event, hvor kunder fra Odense og omegn var blevet inviteret til foredrag, en bid mad og en snak om, Aunsbjerg og vores værdier. 

I dag er Aunsbjerg en levende og dynamisk virksomhed i konstant udvikling. Der er ca. 85 medarbejdere i virksomheden,  fundamentet for hele organisationen er serviceaftaler og mobilitetsløsninger. 

Horsens 

Århus

Odense