18 februar 2022

Ladeløsninger

Enhver el- eller hybridbilejer ved hvor vigtig en god ladeløsning er. Både når man er ude, og når man er hjemme. Ladenetværket i Danmark og Europa er allerede ret dækkende, men det er fortsat i konstant forbedring. Der er derfor ingen grund til bekymring, når du skal have ladet dit grønne køretøj, når du er på tur.

Du kan trygt købe din el- eller hybridbil hos Aunsbjerg. Vi tilbyder nemlig flere forskellige ladeløsninger, således vi kan finde en løsning, der passer til dine ønsker og behov. Så hvad end du er interesseret i en abonnementsordning eller blot en ladeboks, kan vi sagtens hjælpe dig med en effektiv ladeløsning. 

Mormor-stik 

Lad os allerførst tale om det velkendte mormor-stik, der har skabt tvivl blandt mange forbrugere, da det ikke er blevet tydeliggjort, hvad et mormor-stik er, og hvornår det bør bruges. 

Hvad er et mormor-stik?

Et mormor-stik er bedre kendt som et nødladestik. Helt præcist er det et mellemkabel mellem en almindelig stikkontakt og ladeenheden i din bil. Man bruger kun et mormor-stik i nødstilfælde, når man ikke er i nærheden af en normal ladestander og kun har en almindelig stikkontakt med jord til rådighed. 

Hvorfor hedder det et mormor-stik? 

Det kaldes et mormor-stik, da det gør det muligt for dig at lade steder, hvor der ikke er en normal ladestander til stede. For eksempel hjemme hos din mormor.

Hvornår bruger man et mormor-stik?

Man bruger kun et mormor-stik som en nødløsning - ligesom et reservehjul. Problemet med at lade elbiler direkte fra stikkontakten er, at strømstyrker er meget høj i forhold til de styrker, som almindelig danske stikkontakter er egnet til. Det kan derfor resultere i kortslutninger og overophedninger, hvilket i ældre elinstallationer kan medføre brandfare.

Der medfølger mormor-stik til langt de fleste af de el- og plug-in hybridbiler, som vi sælger hos Aunsbjerg, men det er ikke en selvfølge. Hvis du ønsker at tilkøbe et mormor-stik til din bil, skal du blot henvende dig til din lokale salgsafdeling. 

Mormor-stik 

Lad os allerførst tale om det velkendte mormor-stik, der har skabt tvivl blandt mange forbrugere, da det ikke er blevet tydeliggjort, hvad et mormor-stik er, og hvornår det bør bruges. 

  • Et mormor-stik er bedre kendt som et nød ladestik. Helt præcist er det et mellemkabel mellem en almindelig stikkontakt og ladeenheden i din bil. Man bruger kun et mormor-stik i nødstilfælde, når man ikke er i nærheden af en normal ladestander og kun har en almindelig stikkontakt med jord til rådighed.

  • Det kaldes et mormor-stik, da det gør det muligt for dig at lade steder, hvor der ikke er en normal ladestander til stede. For eksempel hjemme hos din mormor.

  • Man bruger kun et mormor-stik som en nødløsning - ligesom et reservehjul. Problemet med at lade elbiler direkte fra stikkontakten er, at strømstyrker er meget høj i forhold til de styrker, som almindelig danske stikkontakter er egnet til. Det kan derfor resultere i kortslutninger og overophedninger, hvilket i ældre elinstallationer kan medføre brandfare.

  • Der medfølger mormor-stik til langt de fleste af de el- og plug-in hybridbiler, som vi sælger hos Aunsbjerg, men det er ikke en selvfølge. Hvis der ikke allerede medfølger et mormor-stik til din bil, kan du altid tilkøbe et hos din lokale Aunsbjerg. 

Anbefalede ladeløsninger til hjemmet

Elvi Cable Dock

Elvi Cable Dock er en lille, let og elegant ladeboks, som sikre dig en hurtigere opladning af batteriet i din bil via dets 6 meter lange USB-kabel - der både kan bruges inden- og udendørs. Du kan selv bestemme, hvor boksen skal sættes på. Så længe det er på en væg eller stander. Vær opmærksom på, at installation og opsætning kræver en fagmand. Det fordelagtige ved Elvi Cable Dock er, at du kun betaler beløbet for boksen, opsætningen og det strøm du bruger - i modsætning til en abonnementsløsning.

Du kan købe en Elvi Cable Dock hos alle Aunsbjergs salgsafdelinger. 

Zapp Mobility 

Med en ladeboks fra Zapp får du en lille og hurtig ladeboks, produceret i Europa med de skarpeste sikkerhedsstandarder og 5 års garanti.  Zapp Mobility tilbyder en alt-i-en løsning, hvor du både kan få en ladeboks, installation, serviceaftale/el refusion og opladning på farten i hele Europa. Zapp er specielt kendt for deres serviceaftaler, som inkluderer el refusion pr. kWh. Derudover tilbyder de hurtig levering, ekspert rådgivning & 24/7 akut kundeservice til vores offentlige opladere

Du kan købe en Zapp Mobility ladeboks hos alle Aunsbjergs salgsafdelinger. 

Clever  

Aunsbjerg er samarbejdspartner med Clever. Det vil sige, at du altid kan tegne et Clever-abonnement hos os. Clevers to mest udbredte abonnementer er Clever All-in-one med ladeboks eller Clever All-in-one uden ladeboks. Clever All-in-one med ladeboks inkluderer en ladeboks til hjem samt en ladebrik, så du altid kan lade på Clevers ladenetværk, når du er på farten. 

Clever All-in-one uden ladeboks er til dig, der ikke har brug for en ladeboks derhjemme, men gerne vil have ubegrænset opladning, når du er på farten - til en fast månedlige pris. Med dette abonnement får du tilsendt en ladebrik, som du kan benytte hele Clevers ladenetværk med.

Kunne du godt tænke dig at høre mere om Clevers ladeløsninger?
Kontakt din lokale Aunsbjerg forhandler.