Historien

Aunsbjerg
Aunsbjerg siden 1926
Virksomheden Aunsbjerg er oprindeligt et familieforetagende, som har rødder helt tilbage til 1926, hvor Alexander Nielsen, som første generation, overtog et værksted i Lunderskov. 
På dette tidspunkt var der tale om et landsbyværksted, hvor nogle gode håndværkere og mekanikere udførte reparationer på alt fra datidens biler, lastbiler og traktorer til alverdens andet smedearbejde. Da Niels Aunsbjerg Nielsen, som anden generation, overtog virksomheden i 1956, kom der mere gang ihandlen. Gennem årene blev der solgt nye Austin, Morris, MG, Renault og Ford biler samt Leylandog Bukh traktorer.

Aunsbjerg

I 1987 blev der startet op med forhandlingen af Peugeot fra Lunderskov. Niels Aunsbjerg havde tidligere drevet en afdeling i Kolding, men valgte at koncentrere sig om Lunderskov. Senere, som 61-årig, fik han lyst til igen at starte op i Kolding, så på Platinvej 25 blev der opført en kombineret Peugeot forretning og et PAVA undervognsbehandlings center med indvielse og opstart i januar 1988.Nye tider
I 1997 gennemføres der generationsskifte, og som blot 27-årig kører Alex Aunsbjerg et parløb med senior, omkring overdragelse af den aktive daglige ledelse, med god hjælp fra nyoprettet ekstern bestyrelse i virksomheden.
I slutningen af 90 ́erne fik Peugeot for alvor fat i danskerne og således også i Koldingenserne - hvorfor fremgangen for Aunsbjerg kunne mærkes. I årene 2003 og 2004 var Aunsbjerg den mest sælgende Peugeot forhandler i Danmark, godt hjulpet på vej af en eksklusiv aftale med et af de største leasingselskaber.
I foråret 2003 indgås aftalen om overtagelse af forhandling af Peugeot i Haderslev og i efteråret samme år påbegyndes opførelse af et flot og moderne bilhus i nordbyen blandt mange andre bilhuse. Forretningen slår dørene op for første gang den 1. april 2004.
15. januar 2004 overtager Aunsbjerg, firmaet Ingemann Madsen ApS, dengang forhandler af Suzuki i Kolding. De 2 bilforretninger på Platinvej bytter i sommeren 2004 rundt således, at Peugeot nu forhandles i den ”gamle” Suzuki forretning og omvendt. Samme år indgås en forhandlerkontrakt med Mazda, med opstart pr. 1. juni 2004 og i samme lokaler som Suzuki.

Aunsbjerg Mazda         Aunsbjerg Suzuki

Men planerne ændres, da Aunsbjerg i november 2012 bliver opsagt af Peugeot som forhandler af nye biler. Dette grundet uenighed omkring fremtidig strategi – herunder udvidelse til andre byer og med flere bilmærker.
Pr. 1. juni 2010 overtager Aunsbjerg forhandling af Peugeot i Horsens. Forretningen drives fra lejede lokaler tilhørende de tidligere ejere. Aunsbjerg er på det tidspunkt repræsenteret i 3 større østjyske byer – Kolding, Haderslev og Horsens og har planer om yderligere udvidelse med Peugeot butikker.
Butikken i Haderslev bliver derfor frasolgt. Kim Falk Kramer indtræder som medejer af forretningen i Horsens og de tidligere Peugeot butikker i Horsens og Kolding kører nu parløb med ny strategi. Omdrejningspunktet er serviceaftaler og flere autoriserede bilmærker på eftermarkedet, som p.t. tæller Peugeot, Citroen og Opel samt den frie værkstedskæde CarPeople. Derudover salg og udlejning af helt nye biler gennem unikke Aunsbjerg koncepter som Carback og Fleksibil, almindelig biludlejning gennem samarbejdspartneren One2move og ikke mindst som helt traditionel brugtbils butik med fokus på salg af primært samme mærker som Aunsbjerg er autoriseret værksted for.
Ved udgangen af 2016 er strategien rullet ud og butikkerne i Horsens og Kolding er oppe i fuldt gear. Ledelsen vurderer derfor også at Aunsbjerg er klar til sin første udvidelse i 7 år og det sker i
foråret 2017 med overtagelsen af de tidligere BMW/Mini lokaler på Øsselbjergvej i Aarhus.

I dag er Aunsbjerg en levende og dynamisk virksomhed i konstant udvikling. Der er ca. 85 medarbejdere i virksomheden, og fundamentet for hele organisationen er serviceaftaler og mobilitetsløsninger.