21 februar 2022

Bilsyn

Hvad indebærer et bilsyn? 

Køretøjet bliver kontrolleret for fejl, der kan påvirke vores miljø og sikkerheden på vejene. For at fastholde sikkerheden på vejene, bliver der foretaget en kontrol af køretøjets styreapparat, bremser, dæk, lygter, signalapparat, reflekser og bærende dele, som bl. a. hjulophæng og støddæmpere

Hvorfor skal min bil til syn?

Du modtager en indkaldelse i e-Boks, når din bil skal til syn. Som udgangspunkt kan du ikke få foretaget et periodisk syn, før du har modtaget en indkaldelse. Hvis du er i tvivl om, hvornår din bil skal til syn, kan du på Trafikstyrelsens hjemmeside tilgå din bils synsrapport. Her fremgår din bils indregistreringsdato samt, hvornår din bil sidst har været til syn.

  • Det er typen af køretøj, der bestemmer, hvor ofte bilen skal til syn. En bil med plads op til 9 personer eller en varebil med tilladt totalvægt op til 3500 kg skal synes første gang 4 år efter indregistreringsdatoen. Derefter skal begge typer af køretøj synes hver andet år.

    Til gengæld skal store personbiler med plads til flere end 9 personer samt lastbiler synes allerede 1 år efter første indregistreringsdato og derefter synes hvert år.

    Det vil sige, at hvis du som privatperson med en ganske almindelig personbil, så skal din bil synes, når den er 4 år gammel og derefter hvert andet år.

  • Du modtager en indkaldelse i e-Boks, når din bil skal til syn. Som udgangspunkt kan du ikke få foretaget et periodisk syn, før du har modtaget en indkaldelse. Hvis du er i tvivl om, hvornår din bil skal til syn, kan du på Trafikstyrelsens hjemmeside tilgå din bils synsrapport. Her fremgår din bils indregistreringsdato samt, hvornår din bil sidst har været til syn.

  • Overskrides synsfristen med 5 uger, modtager du en påmindelse fra Trafikstyrelsen. Overskrides synsfristen med 9 uger, får du et bødeforlæg på 2.000 kr. Overskrides synsfristen med 15 uger, vil dine nummerplader blive inddraget af politiet. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på fristen, der fremgår i første indkaldelse til bilsynet.

  • Et periodisk syn taget cirka 20. minutter. Som ofte er der et venteområde i synshallen eller i et lokale ved siden af, hvor du kan vente, mens bilsynet foretages.

  • Et bilsyn koster ca. 450 kr. i gennemsnit. Her betales synsmanden for at tjekke bilen for fejl og mangler. Finder synsmanden fejl og mangler ved bilen, bør de udbedres ved et autoværksted. Der kan derfor komme en værkstedsregning oveni. Desuden ville bilen derefter skulle have foretaget et bilsyn endnu engang for at kunne komme på vejene igen.

Hvor kan jeg få min bil synet?

Du kan få din bil synet hos Aunsbjerg. Hos vores afdelinger i Kolding og Århus, har vi en synshal liggende på vores matrikler, således du nemt og bekvemt kan få synet din bil. Synshallerne er styret af eksterne firmaer, så du skal booke en til bilsynskontrol via deres hjemmeside. Men hvis der er noget, som skal ordnes enten inden eller efter dit bilsyn, så kan vi hjælpe. Husk at din bil bliver indkaldt til bilsynskontrol 4 år efter, at den er blevet indregistreret. Efterfølgende skal du have den til syn hver andet år.

Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 77 33 30 00, hvis der er noget du er i tvivl om, inden at din bil skal til syn. Du kan også bestille tid et en gratis kontrol før dit syn, så du er sikker på, at din bil går igennem bilsynskontrollen. Du kan nemt og bekvemt booke en tid online via vores hjemmeside til en gratis kontrol.